Nøtteliten, Fredtun Rød

Nøtteliten er de yngste i Fredtun barnehage. Vi er ti barn i alderen 1-3 år.

Vi har fokus på språk,relasjoner, trygghet og tilknytning. Viktige ting som er med på å gi barna en meningsfull hverdag samt gode opplevelser.

Vi leser mye bøker og er bevisste hvordan de blir presentert for barna. Å lese i bilder, snakke om det vi ser bidrar til økt ordforråd, leselyst og fantasi.

På mandager er det turdag. Da går vi til et fast sted i skogen fem/ti minutter unna. En gang i måneden er det fellestur ned Eikenøtta. Da går vi til Blåbærskogen, spiser mat laget på bål eller primus.

Hver tirsdag har vi kristen samling. Her formidler vi en fortelling fra Bibelen. Vi bruker forskjellige metoder i formidlingen. Alt fra flanellograf, sang/musikk, høytlesning og dramatisering.

Torsdager serveres det varm lunsj. Her er en gruppe barn med på å lage maten. Vi har fokus på sunn mat for barn i vekst. Der varierer en del hva som blir servert, alt fra kjøtt, fisk og vegetar-retter.

De voksne som jobber på Nøtteliten er: Tine, Malin og Ramzia